LIAF 2024

Ny nettside kommer snart!

Besøk nnks.no for mer informasjon

Foto: Ellen Johanne Jarli

LIAFs kunstneriske råd er glade for å kunne presentere Kjersti Solbakken som kurator for LIAF 2024. – Vi ser frem til å samarbeide med Kjersti, som har inngående kjennskap til både den norske og internasjonale kunstscenen, i tillegg til at hun har røtter i Nord-Norge, sier Helga-Marie Nordby, som ledet festivalens kunstneriske råd mellom 2009 og 2022.

Solbakken (f. 1984, Valnesfjord) er kurator, skribent og institusjonsleder bosatt i Oslo. Mellom 2017 og 2022 har hun vært ansatt som daglig leder ved Kunstnerforbundet, ett av Skandinavias eldste kunstnerstyrte visningssteder for kunst. Under hennes periode ved institusjonen ble Atelier Kunstnerforbundet etablert – et atelierfelleskap, et nettverk av kunstinteresserte og nybrottsarbeid innen kunstformidling i Kunstnerforbundets egne lokaler i Oslo sentrum.

Mellom 2015-2016 var hun oppnevnt som daglig leder av Galleri Format i Oslo og fra 2014-2015 var hun ansatt som kunstnerisk leder av Fotogalleriet in Oslo. I 2014 kuraterte hun utstillingen Biography av Elmgreen & Dragset ved Astrup Fearnley Museet, i samarbeid med Gunnar Kvaran. Hun har kuratert en rekke utstillinger som frilanskurator for institusjoner som Hordaland Kunstsenter, Vestlandsutstillingen (Kunsthall Stavanger, Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Kunsthuset Kabuso, Kunstmuseet Kube and Haugesund Kunstforening) Telemark Kunstsenter, F15 og Stormen kunst/dájdda.

I 2007 etablerte hun sammen med Andreas Liebe Delsett Feil forlag. I nært samarbeid med kunstnere har hun siden eksperimentert med ulike formater og publiseringsstrategier. Hun var også medarrangør av Tekstallianse, en nordisk festival for småforlag og uavhengige publiseringsplattformer. I perioden 2011-2013 drev hun prosjektrommet Holodeck sammen med Lina Norell og Silja Leifsdottir. Hun har vært styremedlem i UKS (Unge Kunstneres Samfund) og Norsk Kuratorforening. Solbakken har en MA i Kuratorpraksis ved Fakultet for kunst, musikk og design, UiB og BA fra Kunstakademiet i Oslo og har også studert ved Nordland Kunst og Filmskole. I 2022 er hun tildelt et residency ved International Studio & Curatorial Program (ISCP) gjennom OCA.

Kuratoren sier følgende om LIAF 2024:

«LIAF har en sjelden eksperimentell og inkluderende tilnærming til kunstformidling og det er en stor drøm å kunne ta del i arbeidet med det kollektive møtestedet som LIAF utgjør. Jeg ønsker å bruke LIAF som en plattform for å se nærmere på lokale fortellinger, arkiv, samlinger og forhold som kan bidra til å åpne opp vår nære historie. Jeg gleder meg veldig til å bli enda bedre kjent med kunstnere, kuratorer, skribenter, kunst- og kulturinstitusjoner, LIAFs fantastiske stab, kunstnerisk råd og alle eksisterende og fremtidige samarbeidspartnere.»