Om

Vi lager Lofoten internasjonale kunstfestival, en biennale for samtidskunst med en over 30 år lang historie. LIAF er en biennale for Nord-Norge, et viktig arrangement i norsk kunstliv og en internasjonal møteplass.

Trygve Luktvasslimo - The Intertidal Zone. LIAF 2019.

Lofoten internasjonale kunstfestival har en historie som går tilbake til 1991. LIAF begynte som en festival med et regionalt og nasjonalt fokus, og utviklet seg etter hvert til den internasjonale biennalen den er i dag. Siden 2009 har Nordnorsk kunstnersenter (NNKS) eid og drevet festivalen. LIAF har et kunstnerisk råd med fem medlemmer.

Festivalen har ikke et fast visningssted i Lofoten, men blir skapt på nytt hver gang ved å infiltrere og utforske det lokale landskapet og bevege seg rundt i det. LIAF har vist kunst i blant annet en park, en garasje, et bibliotek, et skur, en bunker, en fiskehjell, et privathus, en butikk, en gammel lagerbygning, etc. Det å utvikle og oppdage ny forståelse og kunnskap gjennom kunst står helt sentralt i festivalen.

Hver festival utformes av kuratorer med forskjellig bakgrunn, ideer og praksiser og som på ulike måter fører det kjente og ukjente sammen. Ved å insistere på en åpen og eksperimentell tilnærming kan LIAF på mange nivåer være et sted for utveksling og engasjement, og med det avsløre nye ting om vår verden og oss selv om og om igjen.

LIAF har vært kuratert av Tor Inge Kveum, Per Gunnar Tverbakk, Vibeke Sjøvoll, Gry Ulrichsen, Göran Christenson, Maaretta Jaukkuri, Taru Elfving, Richard Borgström, Helga-Marie Nordby, Thora Dolven Balke, Linn Pedersen, Anne Szefer Karlsen, Bassam El Baroni, Eva González-Sancho, Matt Packer, Arne Skaug Olsen, Heidi Ballet, Milena Høgsberg, Neal Cahoon, Hilde Methi, Torill Østby Haaland og Karolin Tampere.

Alltid gratis inngang!

For mer informasjon om LIAF gå til Om : LIAF Info & Archive

For info om tidligere utgaver av LIAF gå til Archive : LIAF Info & Archive